Att godkänna kommentarer

Kommentarerna som kommer in på vår nya webbplats och våra subdomäner kommer till den som är ansvarig för ett inlägg eller en sida via ett mejl, första gången en person lämnar en kommentar. Du har möjlighet att redigera eller ta bort dessa under menyn Kommentarer.

På sidan för kommentarer finns länken Inväntar granskning innan du har godkänt kommentaren. Grundinställningen för vår webbplats är att första gången som någon skriver en kommentar så läggs den i en kö och måste godkännas av oss innan den visas på webbplatsen. Du får då också ett mejl med länkar du kan klicka på för att godkänna eller radera kommentaren se bild nedan.

När en person/e-postadress har fått en kommentar godkänd kommer de inte längre att läggas i kön för moderering utan publiceras direkt på sidan. Du (eller den som står som författare till inlägget eller sidan) kommer dock att få ett mejl varje gång en ny kommentar skrivs.

Skulle kommentaren vara olämplig kontakta mig. Då kommer jag att vägleda dig så att du i framtiden kan hantera dina egna kommentarer som hör till de sidor och inlägg du har hand om.

Så här ser mejlet ut

Överst i mejlet står det från vilken sida eller inlägg kommentaren har kommit in, i detta fall ”En ny kommentar till inlägget ”Om webbplatsen” inväntar din granskning” med en länk till sidan/inlägget.

Efter det står det Författare, från vem kommentaren kommer, med namn, e-post och IP-adress. Efter det kan du läsa kommentaren.

Sedan har du olika länkadresser att välja mellan Godkänn, Kasta i papperskorgen, Märk som skräp och till sist hur många kommentarer som väntar för godkännande.

Vi ska försöka att tänka på att ha som mål att godkänna alla kommentarer, såvida kommentaren inte är kränkande. Är det ett hot kör ut mejlet på papper och tryck på länken Kasta i papperskorgen.

Att tänka på

Det är inte alltid som alla kommentarer är positiva – och det i sig behöver inte vara något negativt. Kommentarer och att det händer något kan utveckla oss som kommun och skapa möjlighet för kommunikation. Känner du att det behövs ett svar från oss var ödmjuk, tacka för kritiken, rätta till det om det går. Tänk på att alla kommentarer inte behöver ett svar.

Det går att redigera i kommentarerna. Under Panelen väljer du kommentarer, då ser du alla kommentarer. Om du för muspekaren över den aktuella kommentaren du vill redigera i så dyker det upp olika val. Om du till exempel vill redigera bort ett olämpligt ord så skriv ….. borttaget…..


Annonser

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: