Att svara på kommentarer

Vår webbplats bjuder in våra besökare att kommentera innehållet på våra sidor. Det har redan nu trillat in intressanta kommentarer och frågor. Från 4 maj 2011 – 6 septenber 2011 har det på huvudsajten kommit in 386 kommentarer. (5045 kommentarer från den 4/5 2011 till den 4/12-2013)

Kommentarerna som kommer in på vår webbplats och våra subdomäner (= skolor, förskolor med mera har egna webbplatser under huvuddomänen staffanstorp.se) kommer till den som är sidansvarig webbredaktör för en nyhet eller en sida via ett mejl, första gången en person lämnar en kommentar.

Att svara

Det är inte alltid som alla kommentarer är positiva — och det i sig behöver inte vara något negativt. Kommentarer och att det händer något kan utveckla oss som kommun och skapa möjlighet för kommunikation. Känner du att det behövs ett svar från oss

  • var ödmjuk, empatisk, diplomatisk
  • tacka för kritiken,
  • rätta till det om det går.

Tänk på att alla kommentarer inte behöver ett svar. Det går att redigera i kommentarerna i WordPress, det kan alla webbredaktörer göra. Tänk på att inte ändra innehållet, rätta felstavningar, ta bort svordomar, skriv om ord med versaler, behåll endast ett frågetecken eller ett utropstecken….

Om kommentaren behöver ett svar är tanken att den som ansvarar för frågan själv ska gå in och trycka på Svara från ”utsidan”.  Du gör så här:

  • Tryck på Svara efter den kommentar du vill svara på,
  • fyll i ditt namn och din e-postadress
  • avsluta ditt svar med ditt förnamn, (titel är frivilligt) och Staffanstorps kommun

Till exempel: vänliga hälsningar Lisbeth, (webbkommunikatör), Staffanstorps kommun eller hälsningar Anna, bygglovsingenjör, Staffanstorps kommun.

Bra att veta

Grundinställningen för vår webbplats är att första gången någon skriver en kommentar så läggs den i en kö och måste godkännas av oss (modereras) innan den visas på staffanstorp.se. När en person/e-postadress har fått en kommentar godkänd kommer de inte längre att läggas i kön för moderering utan publiceras direkt på sidan. Den som står som sidansvarig till nyheten eller sidan kommer dock att få ett mejl varje gång en ny kommentar skrivs.

Skulle kommentaren vara olämplig mejla kommentaren vidare till Lisbeth Svensson.

Våra riktlinjer för kommentarer och diskussioner är enkla:

Den som lämnar en kommentar ska

  • Identifiera sig med namn och e-postadress
  • Visa respekt och inte uttrycka sig kränkande

Det samma gäller naturligtvis då vi besvarar kommentarer. Vi godkänner inte kommentarer utan namn ”Arg mamma”, eller ”En förälder till två barn”, eller ”En kille i Hjärup” är inte namn.

Hur fort ska vi svara?

Om kommentaren behöver ett svar av oss är vår ambition att besvara/bemöta kommentarer som regel inom 24 timmar måndag – fredag kl. 8-17 med undantag för veckoslut, helger, sjukdom och semester.

Annonser

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: