Dags att rensa i mediabiblioteket på våra webbar

Jag vill uppmana alla redaktörer på staffanstorp.se webbplatser att rensa i filarkivet. Då vi har upptäckt att servern är nästan full har jag varit inne på våra webbplatser (över 50 st) och tittat runt vad det kan bero på.

Ni gör ett fantastiskt jobb!

Många webbplatser ser jättebra ut men jag har upptäckt att många av er lägger ut högupplösta bilder rakt från kameran utan att göra om dem till webbilder (1600×900, 72 dpi). Därför ber jag er att använda ett bildprogram för att behandla era bilder. Använd gärna http://www.pixlr.com/editor/?loc=sv du ser hur du gör här i pixlr bildhantering. Du kan också ta liggande bilder med din kamera och ställa om kameran till webbilder, men om du tar en pangbild går den inte att trycka. Kontrollera också att webbild-inställningen är tillräckligt stor på din kamera för 1600×900 bilder.

Byta ut ett dokument? Ta bort det gamla

Det kan också bero på att ni ibland tar bort sidor och inlägg men inte tar bort bilagor och bilder i mediabiblioteket. Innan du tar bort en sida eller ett inlägg eller ett dokument sudda ut filen/filerna och bilder i mediabiblioteket.

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: