Mål och syfte

Resan till en ny webbplats i Framtidens kommuns anda

De sociala webbarna ger ökade möjligheter att skapa relationer. Vi har tagit fasta på detta och har tagit beslutet att gå från en vanlig statisk hemsida till en aktiv och användarvänlig webbplats. En webbplats som förändras utifrån medborgarna och deras önskemål. En webbplats som ger medborgarna en möjlighet att föra en enkel dialog med kommunen.

Vi bör förhålla oss till den ”generella trend” som är förstärkt av finansdepartementets riktade IT-satsningar för offentlig förvaltning: offentligt 2.0 där öppen källkod, interaktivitet och användargenererat material är nyckelorden.

Syfte

  • Ambitionen är att den nya kommunala webbplatsen ska upplevas som enklare och mer tillgänglig av våra användare.
  • Staffanstorp.se ska vara kund och efterfrågeinriktad och bli ett organisationsoberoende ”webbskal” runt vår kommunala service.
  • Det ska vara lätt att få rätt information och våra beslutsvägar ska vara snabba och präglas av öppenhet och demokrati.
  • Att skapa tydlighet för kommunens medborgarinformation i förhållande till den politiska arenan.

Mål

  • Staffanstorp.se utseende ska anpassas till Framtidens kommun (identitetsbärarna) och kommunens vision (trygghet, engagemang och mod)
  • Bättre sökmotor på staffanstorp.se för att kunna arbeta mer på att våra medborgare ska hitta lättare och vara kund- och efterfrågeinriktad.
  • Att staffanstorp.se ska bli en mer tillgänglig webbplats.
  • För att nå mål och syfte med staffanstorp.se ställs krav på vår organisation: arbetet med webben ska prioriteras, det är ett ansvar som ligger på chefsnivå. Det är chefens ansvar att webbredaktörer får tid avsatt för webbarbete.
Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: